Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Vitamin C

Ne spreglejte: naročila, oddana do 13h, odpošljemo še isti dan! Poštnina za naročila nad 70 € je brezplačna.

Vitamin C

Vitamin C ali askorbinska kislina je dobrodošla sestavina za nego obraza, predvsem zaradi antioksidativnega delovanja, odličen pa je tudi za pomoč pri krepitvi razpokanih kapilaric ob kuperozi.

Vitamin

Vitamin C poznamo tudi kot askorbinsko kislino, v kozmetiki pa se uporablja predvsem kot pomlajevalni agena, antioksidant (v borbi proti prostim radikalom) ter za pomlajevanje kože. Gre za eno redkih venomer testiranih sestavin, ki vsakič znova dokažejo, da učinkujejo - predvsem pomagapri tvorjenju kolagena v koži, zato lahko trdimo, da pomaga pri zmanjševanju in preprečevanju gubic, pri splošnem izgledu in zdravju kože. Kot antioksidant in pomoč pri tvorjenju kolagena je vitamin C enostavno nepogrešljiv.

Antioksidanti so snovi, ki uničujejo proste radikale, za katere je dokazano, da pospešujejo nastajanje gubic in izgubo elastičnosti. Izziv, s katerim se vsako kozmetično podjetje srečuje, pa je, kako ustvariti molekulo vitamina C tako, da bo imel za kožo dejansko pozitivne učinke, saj lahko napačno zasnovana molekula obstoji le na povrhnjici ali pa celo suši kožo. Ker vitamin C zelo hitro oksidira na zraku, morate svoje lončke s kremo odpirati in zapirati hitro, pametno pa tudi je kremo jemati iz lončka z žličico. 

Zaradi večje vsebnosti vitamina C je lahko krema ali drug kozmetični izdelek rahlo rumenkaste barve, vendar naj vas to ne odvrne od uporabe, saj ohranja svoje antioksidantno delovanje tudi, če je krema rumenkasta, ta ton pa se na koži ob običajni uporabi nikakor ne bo poznal. 

Že nekaj let tudi izdelki za izboljšanje stanja kuperoze, popokanih ali razširjenih kapilaric vsebujejo vitamin C v večjih količinah, saj dokazano krepi žilne stene, kar sicer ne bo znatno in iznenada izbrisalo rdečice zaradi kuperoze, vsekakor pa pomaga preprečevati nadaljnje širjenje "pajkove mreže" kapilaric, ki se pojavlja predvsem po nosu in ličkih. 

Za najboljše delovanje vitamina C v koži in telesu vam vsekakor priporočamo, da ga dovolj nanesete vsakodnevno na kožo, hkrati pa ne pozabite tudi na vnos s prehrano. Najboljši izdelki z vitaminom C so sicer lahko dražji - ravno za 3€ boste težko našli kremo za obraz z zadostno količino vitamina C, a proti staranju je vredno dati tudi tistih 10€! Opozorilo pa naj velja pri uporabi vitamina C na občutljivi koži - izberite izdelek, ki je temu namenjen, saj lahko krema, neprimerna za občutljivo kožo, ki vsebuje veliko vitamina C, na občutljivi koži povzroči draženje.

Veliko kozmetičnih podjetij se je s težavami glede obstojnosti vitamina C znašlo tako, da namesto le tega uporablja njegove izvlečke ali derivate, ki jih je lažje narediti in obdržati v prvotnem stanju. V izdelkih jih zaznamo kot magnesium ascorbyl phosphate ali ascorbyl palmitate, ki so bolj stabilni, težje oksidirajo in se do neke mere lažje vsrkavajo v kožo kot običajen vitamin C. Če pa najdete izdelke, ki vsebujejo vitamin C v zadostni količini in pravi strukturi, da se bo vpila pod povrhnjico kože, ste gotovo našli odličen izdelek za izboljšanje tvorjenja kolagena v koži in s tem seveda proti staranju.

Pri izdelki z vitaminom C sledite navodilom za uporabo in roku trajanja, saj lahko po izteku tega roka dobite le še ... limonado. Kot smo omenili - limonado raje spijte vsak dan iz svežih limon, saj boste tako svojemu telesu zagotovili tudi nekaj tako potrebnega vitamina C za kožo, hkrati pa boste telo tudi oskrbeli z vodo, ki je še kako pomembna za dobro delovanje kože. Pri telesu je pač tako, da osnovna hranila najprej porabi za svoje najbolj bistvene funkcije, med katere zaščita pred staranjem kože ne spada. Če možgani potrebujejo vitamina C na primern 10 enot dnevno, vi pa ga vnesete 8 enot, bo šlo vseh 8 enot v možgane in nič v kožo. 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969