Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Celulit

Ne spreglejte: naročila, oddana do 13h, odpošljemo še isti dan! Poštnina za naročila nad 70 € je brezplačna.

Celulit

Joj, ta celulit! Zakaj mora biti ravno na mojih bokih, ravno po mojih nogah? In zakaj ga moški nimajo? Kaj sploh je celulit ter kako se proti njemu boriti ...

Celulit

Več kot 85 % žensk na svojih bokih in zadnjici najde nekaj celulita, kar nas vsekakor lahko potolaži, da nobena od nas v tem ni sama. Je pa to precej slaba tolažba, če pomislimo, da je treba ta isti celulit poleti pokazati v kopalkah ... Ženske se povprečno od osemnajstega leta dalje začno soočati s tegobami celulita, ki pa s prekomerno težo nima posebnih povezav. Čeprav bi si marsikatera želela verjeti, da se bo celulita znebila s hujšanjem in se ga bo rešila skupaj z nekaj odvečnimi kilogrami, pa je dejstvo, da celulit nastaja tudi na nogah še tako vitkih, včasih že prav presušenih deklet. Hujšanje torej celulita ne bo odpravilo. Lahko zožate svoj obseg, zaradi česar bo lažje natakniti najljubše kavbojke, vendar pogled v kopalkah ne bo nič kaj lepši.

Ob hujšanju, sploh pa hitrem in nevarnem, ter ob spreminjanju prehranjevanja (ob dieti) se kaj hitro zgodi, da telo začne samo sebe kanibalizirati in namesto, da bi porabljalo tako neželene maščobe, porablja lastne mišice. Mišice so tiste, ki porabljajo maščobo, zato jih vsekakor potrebujemo več in ne manj. Celulit je na vitkejših nogah po raziskavah celo bolj opazen, raziskave pa so pokazale tudi, da imajo vitkejše dame pogosto le nekaj odstotkov mišične mase in preko 30 % telesne maščobe, kar pa je izredno nevarno za zdravje in splošno počutje. 

Sam po sebi celulit ni nevaren zdravju, vseeno pa nas je v zadnjih desetletjih medijska gonja proti celulitu prepričala, da gre za nekaj grdega, neželenega in nepotrebnega. Vsote, ki so jih ženske pripravljene zapraviti za odstranjevanje celulita, držijo pokonci celotno industrijo in proizvodnjo takih in drugačnih aparatur, naprav in tehnologij, ki naj bi se uspešno borile proti celulitu. Ko potegnemo črto, je celulit podoben gubam - neizogibno je tu in neizogibno se ga poskušamo znebiti.

Moški nimajo celulita: Res je - do neke mere. Nimajo ga v taki meri in to jim lahko zavidamo, vendar pa se njihova maščoba nabira na trebuhu, ženska pa se v večji meri na stegnih in zadnjici. Struktura podkožnega tkiva pri moških je drugačna, zato maščobne obloge niso vidne kot pomarančna koža.

Če pijete zadosti vode, se bo stopil tudi celulit: Ne bo. Vnos zadostne količine tekočine - vode - v telo je pomemben za splošno zdravje, izgled in počutje, vpliva seveda tudi na kožo, vendar pa z vodo celulita ne moremo odpraviti. Če bi to držalo, ga nobena od nas ne bi več imela, kajne? Dostop do vode v razvitih državah je praktično neomejen, a vendar nas ima večina žensk težave s celulitom.

Dieta lahko pomaga proti celulitu: Ne more. Hujšanje, posebne vrste hrane in zdravo prehranjevanje vplivajo na telesno težo, ne vplivajo pa na velikost ali število celulitnih celic, ki so že prisotne v telesu. Če želimo upočasniti nastajanje novih, bo zdrava in uravnotežena ter zmerna prehrana vsekakor v pomoč, ni pa rešitev za že obstoječe celulitne obloge.

Detoksifikacija lahko pomaga proti celulitu: Ne more. Tako opevani pojem detoksifikacije pravzaprav ne pomeni ničesar drugega kot zmanjšanje količine strupov v telesu. To je sicer že tako ali tako dobro za zdravje, da pa bi rešilo težave s pomarančno kožo - enostavno ne bo.

Terapije proti celulitu: Na lastni koži smo preizkusile celo goro različnih terapij proti celulitu, od starih metod pred petnajstimi leti do novejših (kavitacije, mezoterapije, endermologije ...), vendar sporočamo žalostno novico, da nobena od njih ni tako učinkovita, kot je dejansko draga. Načeloma bi lahko bila izredno učinkovita metoda liposukcija, ki je seveda najbolj invazivna in najdražja, vendar se liposukcija uporablja za zmanjševanje obsega. Zaradi telesne strukture in ohranjanja zdravja morajo tudi pri liposukciji pustiti vsaj 2 cm podkožne maščobe, ki pa se na ven kaže ravno v celulitnih grudicah! Liposukcija ni namenjena odstranjevanju celulita, temveč vam bodo tudi na klinikah priznali, da je lahko zaradi zmanjšanega obsega in drugačne razporeditve cleulit po operaciji še bolj viden, zato o tem dobro razmislite.

In kaj potem sploh lahko storite?

Glede na nove tehnologije, ki se pojavljajo tudi v kozmetični industriji, se lahko pohvalimo z napredkom tudi v kategoriji boja proti celulitu. Zavedati se je potrebno, da gre pri vseh izdelkih, ki jih nanašamo na kožo, samo za kozmetične popravke, ki pomagajo, da je celulit manj viden! Če k uporabi kreme ali seruma proti celulitu priključite nekaj masaže, dovolj tekočine, da se lahko celice obnavljajo in odplavijo nepotrebno, če dodate še nekaj gibanja in zdrave prehrane, greste letos lahko bolj samozavestno v kopalke. Izdelkom pa vsekakor dajte nekaj časa, da pokažejo svojo pravo moč. Pomagate si lahko tudi od znotraj - preverite, kako TUKAJ.

Celulit? Ne, hvala! 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969