Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Kuperoza

Ne spreglejte: pri plačilu po predračunu, znaša poštnina le 2,50€, pri nakupu nad 40€ pa je brezplačna.

Kuperoza

Kuperoza - popokane ali razširjene žilice: estetska in medicinska težava, ki zahteva vsaj določene posebne mere pri negi kože. Preverite, kako si lahko pomagate!

Kuperoza

Kuperoza je stanje kože, pri katerem skozi tanko povrhnjico vidimo posamezne žilice ali celo mrežico rdečih žilic, ki povzročajo precej neestetsko rdečico. Do vidnih žilic, kar imenujeno kuperoza, pride zaradi slabe elastičnosti in mikrocirkulacije, ki pa sta običajno posledici genske zasnove, življenjskega okolja in ritma, izpostavljenost premočnim zunanjim dejavnikom. Vse te stvari lahko zelo poslabšajo tudi začetno stanje kuperoze, ko je opraziti na koži šele prve žilice, zato je nega in previdnost vsekakor na prvem mestu.

Večina strokovnjakov dermatologov se strinja, da je kuperoza dedna, vendar pa hkrati trdijo, da ekstremne vremenske razmere stanje še poslabšajo - v to kategorijo vsekakor sodijo predvsem izpostavljenost vetru, mrazu, vlažnosti, seveda pa prav niče ne pomaga niti sonce, vročina in zelo suh zrak oziroma prehitre menjave le teh, ki se dogajajo predvsem ko je zunaj mraz ali vroče, mi pa smo notri na "običajnih" temperaturah. V letu 2013 je bilo kar dvakrat poleti v Sloveniji več kot dva dni čez 36 stopinj, opozoril, da se je bolje zadrževati notri, pa se je držal bolj malokdo. 

Kuperoza pa se s staranjem še poslabšuje, vidnejše so tudi razpokane žilice, ki morda sploh niso še kuperozno stanje. S starostjo telo preneha proizvajati določene snovi, zato se med drugimi posledicami začne tanjšati tudi koža. Bolj kot je koža tanka, bolj so žilice vidne. 

Večina ljudi, ki se sooča s kuperozo, ima poleg osnovne neestetske težave z rdečico tudi težave z občutljivo, tanko in mešano kožo, ki je na predelih mastna, drugod pa mešana. Taka koža je že sama po sebi nagnjena k rdečici, potem pa se na predelu nosu in ličk pojavijo še mrežice žilic.

Kaj storiti?

Najprej se začnimo zavedati, da če na kožo ne pazimo, bo kuperoza vedno slabša in vedno močnejša. V velikem loku se začnite izogibati:

  • mrzli ali vroči vodi - tako pri umivanju kot na dopustu,
  • ekstremnim temperaturam in hitri menjavi temperature - pozimi imejte čez obraz vedno šal, ki ščiti pred vetrom in mrazom, poleti pa se izogibajte soncu,
  • alkoholu na koži in v telesu, cigaretom in cigaretnemu dimu,
  • močno začinjeni in pekoči hrani, saj nekateri strokovnjaki trdijo, da na kuperozo slabo vpliva,
  • stresu, ki je skupaj s sončmimi žarki vodilni vzrok za staranje in tanjšanje kože,
  • visokemu pritisku - kuperoza ali popolane žilice so nemalokrat znak in posledica visokega pritiska,
  • vsem grobim kozmetičnim izdelkom ali brisačam za obraz - pozabite na pilinge z mikrodelci in pozabite na trde, stare brisače!

Svojo kožo morate v prvi meri NEGOVATI, kar pomeni, da z njo delate nežno. Nato pa je pametno izbrati izdelke, ki so namenjeni prav temu tipu kože.

Ključno vprašanje: kako se žilic z obraza znebiti?

Po do sedaj znanih podatkih in raziskavah pomaga le laserska terapija in to je kruta realnost kuperoze, saj laserski tretmaji niso poceni, prav tako pa niso niti zelo prijetni. Po lastnih izkušnjah nam je nekaj deklet zaupalo, da je poseg sicer izredno hiter in učinkovit, a precej boleč. Za tak tretma se odločite, če je takih mrežic z žilicami res veliko ali so resnično moteče.

In kaj potem sploh lahko naredim?

Vedeti je potrebno, da se proces pokanja žilic in odkrivanja žilic izpod tanke kože z leti le še pospešuje. Zato je pametno storiti vse, da preprečite nadaljnje mreženje in rdečico. Upoštevajte zgoraj napisane nasvete, bodite nežni s svojo kožo in uporabljajte prave izdelke ter čim manj dražečih snovi. 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969