Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Mastna koža

Ne spreglejte: pri plačilu po predračunu, znaša poštnina le 2,50€, pri nakupu nad 40€ pa je brezplačna.

Mastna koža

Mastna koža in mešana koža sta pogostejši v mladjših letih, a to še ne pomeni, da se moramo svetiti in čakati, da se koža z leti postoma izsuši - pomagamo si lahko z nekaj premišljenimi dnevnimi koraki v negi!

Mastna

Mastna koža  in čiščenje

Napačno je mišljenje, da je za mastno kožo najbolje, da jo neprestano čistimo, namakamo z vodo in umivamo z grobimi sestavinami. Po vseh teh korakih se mastna koža še bolj brani in poskuša povrniti ravnotežje, zato ustvarja še več sebuma. Tudi mastno kožo je potrebno negovati NEŽNO, predvsem pa se izogibati sestavinam, kot so alkohol in podobne, ki izsušujejo kožo, a ji hkrati jemljejo tudi zdrave delce. Za čiščenje mastne kože lahko izberete nežen gel z vitaminom B3, a ravno tako kot pri suhi koži po sušenju takoj nanesite vlažilno nego.

Vlaženje mastne in mešane kože

Koža, ki je na nekaterih predelih mastna, drugod pa suha ali normalna, je najpogostejša pri ženskah med petnajstim in štiridesetim letom starosti. Ker je telo žensk takrat hormonsko relativno v ravnovesju, vse funkcije odlično delujejo, hkrati pa je večina še dokaj aktivna, je naša koža kar dobro zaščitena že sama po sebi. S sebumom se ščiti pred negativnimi vplivi okolja, proizvaja še zadostne količine koencima Q10, kolagena, elastina in hialuronske kisline, zato izgleda še kar mladostno. To pa ne pomeni, da mastna koža ne potrebuje vlažnosti in zaščite s kremo – prej obratno. Če želimo svojo kožo še dolgo občudovati v sijaju, lepoti in zdravju, jo je potrebno pravilno negovati od mladosti naprej. Med Soraya izdelki za mastno in mešano kožo lahko izberete nego za mlajšo kožo, nego za vlaženje z drugimi težavami neobremenjene kože, pa tudi za nego mastne kože z gubicami.

Pri negi mastne kože bodite pozorni tudi, da nanjo ne nanašate močnih pudrov in ličil, ki preprečujejo dotok zraka na kožo. Za globlje čiščenje si lahko omislite tudi 10-minutno masko, sploh če vaša mastna koža potrebuje nekaj posebnega razvajanja, vi pa ste se odločili stopiti na prste mastnemu sijaju.  

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969