Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Najboljša krema za sončenje

Ne spreglejte: naročila, oddana do 13h, odpošljemo še isti dan! Poštnina za naročila nad 70 € je brezplačna.

Najboljša krema za sončenje

Najboljša krema za sončenje je preprosto tista, ki vas ščiti pred UVA in UVB žarki.

Najboljša

Najboljša krema za sončenje je tista, ki poskrbi, da je vaša koža zaščitena pred nevarnimi UV žarki. Standardi, kako se označujejo kreme in tako imenovani zaščitni faktorji (ZF ali s tujko SPF) so že dolgo znani, številka, ki pa faktor opisuje, pomeni, kolikšno zaščito krema nudi pred UVB žarki - višja, kot je, višja je zaščita pred UVB žarki. UVB žarki so tisti, ki povzročajo opekline, UVA žarki pa povzročajo dolgotrajnejše in še bolj resne posledice. Najboljša krema za sončenje naj ustreza vašemu tipu kože, predvsem pa poskrbite, da se soncu poleti ne boste izpostavljali med 11h in 16h, saj lahko kljub odlični zaščiti sonce močno opeče! 

Soraya kreme za sončenje vsebujejo mineralne filtre - titanov dioksid, ki so znani kot najbolj varni, učinkoviti in najmanj moteči za kožo. Naše kreme za sončenje so vodoodporne in s tem poskrbijo za varnejše gibanje na soncu, po plaži, na igriščih in sprehodih. Kreme za otroke so primerne od dvanajstega meseca naprej, seveda pa lahko otroško kremo za sončenje s faktorjem 50 uporabljajo tudi odrasli, še posebej je to priporočljivo za tiste z zelo svetlo poltjo, ki jih hitro opeče. Če pride do zmernih opeklin, vam bo vsekakor prišel prav SOS gel z D-pantenolom, ki takoj pomiri in ublaži draženje!

Že vrabci na devesih čivkajo o pomembnosti kreme za sončenje, sončne zaščite in zaščitnih faktorjev. Glede na to, koliko je debat na temo "ali je boljša kemija ali sonce", smo se odločili nekaj stvari razjasniti.

1. Sonce je za kožo nevarno, saj sončni žarki povzročajo opekline in nepovratne poškodbe kože, sončenje lahko povzroča tudi raka na koži, nevarni UV žarki pa so tudi glavni razlog za staranje kože. 

2. Hočem naravno kremo za sončenje! Zakaj pa? Izdelki z zaščitnim faktorjem ne vsebujejo sestavin, ki bi prodrle globoko v povrhnjico in v človeški organizem, da bi lahko rekli, da kemija pride v telo. Ne pride! Tako imenovana in grdo opisovana "kemija" ostane na površini kože, s katere jo speremo z gelom za prhanje ali obrišemo z brisačo in oblačili. Debate o tem, ali se sestavine iz krem vpijajo v telo, so zaključili z neštetimi študijami, ki so jih opravili na ljudeh prostovoljcih ter tako potrdili, da gre za še eno medijsko gonjo proti zaščitnim faktorjem, sončnim kremam in na splošno kozmetični industriji. 

3. Če bi bilo veliko nezaščitenega izpostavljanja sončnim žarkom koži v prid, naš organizem gotovo ne bi reagiral z opeklinami. Tako kot hitro začutimo bolečino, če stopimo na morskega ježka - reakcija telesa z bolečino, zato da se umaknemo pred še večjimi tećavami, ima tudi naša koža svoj obrambni mehanizem. Z rdečico nas koža opozarja, da naj se umaknemo s sonca. Zagorelost je zgolj reakcije kože, obramba in poskusit zaceliti rane, tako da brez sončne kreme ne sonce res ni dobra ideja!

Proizvajalci krem za sončenje uporabljajo dva tipa filtra - sintetične filtre ter mineralne filtre. Soraya kreme za sončenje vsebujejo mineralne filtre (titanov dioksid), saj so se izkazalo za bolj zanesljive in zmanjšajo tveganje alergijskih reakcij, medtem ko različne sintetične sestavine kaj hitro lahko kožo dražijo. 

Številka, ki so jo države uzakonile, pa je za potrošnike rahlo varljiva - višja, kot je številka, bolj brezskrbno sem lahko na soncu. NE! Tudi najboljša krema za sončenje prepušča nekaj UV žarkov in čeprav smo z ZF lahko nekaj dlje izpostavljeni soncu brez hujših posledic, pa to ne pomeni, da se namažemo s faktorjem 50 in nato 12 ur brezskrbno poležavamo na plaži. Koliko časa lahko dejansko ležimo brezskrbno na plaži, lahko izračunamo, če vemo, po koliko minutah nas običajno opeče. Če imamo svetlo polt in nas opeče po desetih minutah, množimo 10 s številko svojega faktorja (za primer vzemimo 30). To pomeni, da lahko bolj ali manj brez posledic s faktorjem 30 uživamo na soncu 300 minut oziroma 5 ur. Pa je tudi to napačno! Med sončenjem, ob kopanju ali igri se potimo, zato zaščita popušča. Prav tako pa je nujno vedeti, da niti faktorji 30 ali 50 ali 70 ne ščitijo 100 % - nekaj žarkov še vedno pride skozi do kože in tam povzroča opekline!  

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969