Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Prištići i miteseri

Ne spreglejte: pri plačilu po predračunu, znaša poštnina le 2,50€, pri nakupu nad 40€ pa je brezplačna.

Prištići i miteseri

Kaj so mozolji? Zakaj nastanejo in kako se jih znebiti? Vzemite si nekaj minut svojega časa, da boste razumeli in se lažje spopadali s tegobami nečiste kože.

Kaj lahko naredim proti mozoljem in ogrcem?

Z eno besedo - veliko. Uporaba pravih izdelkov in nežna skrb za kožo bo prinesla rezultate. A ne takoj! Čistejša, lepša koža ni rezultat enotedenske uporabe kakšne magične kreme, sploh če gre v telesu za hudo hormonsko neravnovesje! Koža potrebuje čas, da se zaceli, pomiri, očisti. Vsem izdelkom, ki jih uporabljate, dajte vsaj mesec do dva časa, da se izkažejo! 

 • Dvakrat na dan uporabljajte nežen čistilni gel brez alkohola in po možnosti brez trdih delcev.
 • Kožo vedno brišite s čisto, suho in mehko brisačo, po možnosti vsakič s svežo, saj drugače iste bakterije in mikroorganizme prenašate sem ter tja na kožo. Prav tako nikoli ne uporabljajte iste brisače kot ostali člani gospodinjstva! Nikoli, res nikoli! 
 • Po čiščenju ne pozabite kožo pomiriti in ji vrniti nekaj vlažnosti, saj preveč izsušena koža prav tako hitro izbruhne z mozolji in ogrci. Tonik uporabljajte takoj po čiščenju zjutraj in zvečer.
 • Če imate občutek, da potrebujete nekaj več nege, vlažnosti in zaščite pred brazgotinami, lahko čez tonik nanesete še antibakterijsko kremo proti brazgotinam.
 • Se ukvarjate s športom? Obvezno se umijte tudi po treningu ter na kožo nanesite tonik, le tako boste preprečili, da bi se v mastni in preznojeni koži obraza naredili mikroorganizmi, ki povzročajo mozolji. 
 • Če ste zaznali, da kakšno živilo na vaši koži povzroča mozolje, ga preprosto ne jejte! 

Še enkrat bomo ponovili: tudi s pravilno nego mozolji ne bodo izginili preko noči! Potrebno je precej vztrajnosti in pravilne nege, nikar ne bodite grobi in nestrpni. Če se vam zdi, da vaši mozolji s pravilno nego ne bodo izginili, počakajte, da se vaše telo umiri, ko bodo hormoni v pravem ravnovesju, bo koža tako ali tako čistejša in lepša - potrebujete le nekaj časa in potrpežljivosti! 

Zakaj nastanejo mozolji in ogrci?

 • Mozolji so v veliki večini posledica neravnovesja hormonov, zato se skoraj neizogibno pojavijo v najstniških letih, ko se telo še "sestavlja" v svojo odraslo obliko. Tisti, ki imajo še nekaj več nesreče, se z mozolji in ogrci borijo celo življenje.
 • Pri dekletih se lahko mozolji in ogrci pojavljajo celo življenje predvsem pred ali med menstruacijo, saj hormoni takrat dobesedno podivjajo
 • Nemalokrat so mozolji in ogrci posledica dedne zasnove - če so jih imeli naši starši, obstaja precej večja verjetnost, da jih bomo imeli tudi mi.
 • Mladostniška koža je zaradi hormonskega nihanja in prekomernega delovanja običajno bolj mastna, kar ustvarja idealne pogoje za množenje mozoljev in ogrcev - v mašččobah na koži se razmnožujejo bakterije, ki povzročajo vnetja - mozolje.

Miti o mozoljih in ogrcih

 • #1 Prehrana mi dela mozolje in ogrce: Prehrana NIMA velikega vpliva na nastajanje mozoljev! Mozolji se lahko pojavijo kot alergijski odziv telesa na določeno živilo, a pravilno in zdravo prehranjevanje NE ZAGOTAVLJA, da ne boste imeli mozoljev. To je starodavni mit, s katerim so poskušali razložiti nastajanje mozoljev, hkrati pa je ta isti mit služil za oblikovanje prehranjevalnih navad prebivalcev. Seveda zdrava prehrana pomaga obdržati kožo zdravo in zato lepšo, in seveda izdatna porcija svinjine ali čokolade lahko izzove mozolje, vendar le kot alergijsko reakcijo telesa na določene snovi v tem živilu.
 • #2 Mozolje in ogrce imajo samo najstniki: Mozolje in ogrce ima res več najstnikov kot odraslih, vendar daleč od tega, da bi bila to samo najstniška težava. Če boste imeli srečo, bodo mozolji z odraščanjem izginili (v povprečju med dvajsetim in petindvajsetim letom), če pa bodo vaši hormoni in vaša koža še naprej divjali, se boste z njimi borili celo življenje. Ni nenavadno, da mozolje dobijo tudi ženske med menopavzo, zato se nehajmo slepiti, da so mozolji samo najstniški. 
 • #3 Grobi pilingi in alkohol pomagajo: Ravno nasprotno! Grobi pilingi in izdelki z alkoholom (ali še hujše, neposredno alkohol na mozolje) kožo izredno sušijo, zato tvori še več sebuma in nastane še več vnetij, ki jih vidimo kot mozolje. Izognite se izdelkom z alkoholom, v čim manjši meri pa uporabljajte izdelke s trdimi delci. Kožo negujte - NEŽNO, s pravimi izdelki. 
 • #4 Sam si kriv, ker kože ne čistiš dovolj: Ravno nasprotno! Grobo in prekomerno čiščenje je enako škodljivo kot alkohol. Če kožo dodatno dražimo z uporabo grobih čistilnih sredstev, sploh kakšnega trdega mila, se brani s še več sebuma in zato nastaja še več nečistoč, vnetij, ki jih zaznavamo kot mozolje. 
 • #5 Stiskanje mozoljev pomaga pri sušenju: O, joj, ne! Stiskanje mozoljev povzroča hude poškodbe kože, ki se kaj hitro pokažejo kot nepovratne brazgotine! Mozolje, če se le da, pustite popolnoma pri miru, da se sami posušijo. Če vas resnično motijo, jih poskusite kako prekriti, stiskanje pa naj opravi le certificirana kozmetičarka, pa še to raje ne!
 • #6: Tisto belo pri mozolju je gnoj: Tisto belo pri mozolju je odgovor telesa na zdravljenje vnetja. Čeprav ne izgleda prav nič privlačno, gre za odziv telesa na vnetje, gre za snovi, ki celijo in pomirjajo vnetja, zato tudi vedno znova nastaja nova bela tekočinica, ki nam gre tako na živce - telo poskuša kožo zaceliti in vzpostaviti ravnovesje.

Kaj priporočamo?

Poskusiti ni greh, pravijo ... Pri Sorayi nimamo zelo dragih izdelkov, dobite jih že v dnevu ali dveh kar na dom, zato se vam morda vseeno splača poskusiti, če bodo izdelki vaši koži pomagali. Predlagamo vam, da tukaj preverite podrobnosti o sestavini, ki dejansko dokazano pomaga blažiti vnetja - mozolje in ogrce, vedno večkrat pa jo priporočajo tudi slovenski dermatologi. Imenuje se salicilna kislina, deluje pa hitreje in močneje od vseh do sedaj znanih sestavin. Vsebujeta jo naš tonik in naša krema proti mozoljem, s katerima lahko napoveste oster boj nečistočam na obrazu - zmagajte enkrat in za vedno! 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969