Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Ne spreglejte: pri plačilu po predračunu, znaša poštnina le 2,50€, pri nakupu nad 40€ pa je brezplačna.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji spletnega mesta v lasti podjetja DISTRIBUTOR.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

DISTRIBUTOR.SI, Hana Grbec s.p.
Milana Majcna 35,
1000 Ljubljana

IBAN SI 56 1010 0004 7498 470 (Banka Koper d.d.)
Matična številka: 3649849000
ID za DDV: 21940223

S spletnim mestom www.soraya.si (v nadaljevanju »soraya.si« ali »spletno mesto«) upravlja podjetje DISTRIBUTOR.SI (v nadaljevanju »ponudnik«). Za ogled spletne strani in/ali naročilo izdelkov registracija ali prijava nista potrebni. Registracija ali prijava poteka z uporabniškim imenom (veljavnim e-mail naslovom) in geslom ali Facebook računom. Vsak uporabnik je s svojimi podatki točno določen in povezan. Ponudnik prijavljenim uporabnikom zagotavlja lažje nakupe in pregled spletnega mesta, hkrati pa zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika ter njun medsebojni odnos.

 

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba izdelkov

Spletno mesto je ažurirano v najkrajšem možnem času. V primeru, da izdelkov ni na zalogi, je to jasno razvidno na spletnem mestu, pri čemer si zadržujemo pravico do človeške ali računalniške napake, o čemer vas bomo obvestili po prejetem naročilu.

 

Potrebni podatki za prejem naročenih izdelkov

Naročnik oziroma kupec je dolžan v obrazec vnesti svoje, resnične podatke, pri čemer mora vnesti pravilne podatke v vsa polja, označena z zvezdico. V primeru, da ponudnik ugotovi, da podatki niso resnični, izdelkov ni dolžan poslati. Po prejetem naročilu ponudnik lahko kupca pokliče, preveri telefonsko številko, podatke ter vsebino naročila. V primeru, da kupec odda napačno telefonsko številko in ga zato ni mogoče kontaktirati, se naročilo avtomatično zavrne in prekliče. Enako velja, če kupec / naročnik odda naročilo brez telefonske številke, brez naslova, z napačnim e-mail naslovom ali imenom. 

 

Načini plačila

Kupci lahko izdelke plačajo:

 • Po povzetju z gotovino, kjer dostavo vrši kurirska služba GLS. 
 • Z nakazilom na račun ponudnika in sicer kot plačilo predračuna, ki ga ponudnik izda v dogovoru s kupcem.
 • Z nakazilom na račun ponudnika preko UPN obrazca, ki se samodejno prikaže ob izbiri opcije UPN v spletni trgovini.
 • Z nakazilom na račun ponudnika preko sistema paypal.
 • S kreditno kartico. Za varna plačila uporabljamo sistem braintreepayments.

Poštnina se zaračunava po sledečih cenah:

- do 50 € naročila s plačilom po povzetju je cena pakiranja in dostave 3,50 €;

- do 50 € naročila s plačilom po predračunu je cena pakiranja in dostave 2,50 €;

- nad 50 € naročila strošek dostave in pakiranja prevzame ponudnik in je za kupca brezplačen. 

Ob naročilu nad 50 € stroške dostave in pakiranja krije ponudnik in so za kupca brezplačni. 

Opozorilo: Pogoji, stroški pakiranja in dostave veljajo za naročila in dostavo znotraj Republike Slovenije. Stroški pošiljanja v druge države se obračunajo po ceniku dostavnega podjetja, na kar se kupca pravočasno obvesti. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

OPOZORILO: Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba, ki je v e-obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme predračun (povzetek naročila z vsemi podatki) na vpisan elektronski naslov. Ponudnik si pridržuje pravico, da v kolikor kupec v enem primeru naročila po povzetju paketa ni prevzel in je bil vrnjen ponudniku, v prihodnjem naročilu pred pošiljanjem izdelkov od kupca zahteva plačilo po predračunu, hkrati pa mu zaračuna tudi stroške prejšnje dostave v vrednosti 2,50€. Ponudnik ima pravico tudi zavrniti poslovanje s kupci, ki v preteklosti niso prevzeli poslanega paketa, temveč se je paket na ponudnikove stroške vrnil k ponudniku. 

 

Dostava in dostavni pogoji

Dostavo vrši podjetje GLS - General Logistics Systems, logistične storitve, d.o.o. V primeru, da naročilo oddate do 13h ure na delovni dan, bo paket predvidoma dostavljen že naslednji delovni dan. Dostava traja največ dva delovna dneva, odvisna pa je tudi od vremenskih in cestnih pogojev. Dostava se vrši zgolj in samo na delovne dni, predvidoma med 8h in 12h dopoldne. Popoldanska dostava ni možna, paket pa lahko prevzamete tudi na GLS dogovorjenih prevzemnih mestih. Več podatkov o teh lokacijah najdete TUKAJ!

 

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in jih lahko ponudnik poljubno spreminja. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

 

Akcijske kode

Naročnik lahko občasno svojim kupcem preko e-mail sporočil ali Facebook aktivnosti izda posebne promocijske kode, ki prinašajo darila ob nakupu ali popust ob nakupu na vse izdelke ali posamezen izdelek. Vse akcijske kode so časovno omejene in po izteku zapadejo. Prav tako velja, da lahko en kupec ob enem nakupu izkoristi le eno akcijsko kodo, kode med seboj niso združljive in jih ni mogoče zamenjati za kaj drugega (npr. popust na drug izdelek, brezplačno poštnino ali gotovino). Kode, ki prinašajo odstotkovne popuste na izdelke ali celoten nakup, se nanašajo le na izdelke in se ne upoštevajo pri izračunu poštnine ali pakiranja. Razen če ni izrecno drugače zapisano, lahko eno kodo za popust kupec uporabi le enkrat.

 

ODSTOP OD KUPOPRODAJNEGA DOGOVORA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov info@soraya.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko vrne prejeto blago v originalnem stanju, nepoškodovano in neodprto, na naslov DISTRIBUTOR.SI, Hana Grbec s.p., Milana Majcna 35, 100 Ljubljana, kar se smatra za odstop od pogodbe. V kolikor kupec ponudniku sporoči, da namerava odstopiti od nakupa in blago vrniti, ima na voljo 30 dni časa, da blago pošlje nazaj k ponudniku. Strošek pošiljanja blaga v vračilo ostane na strani kupca, vse ostale stroške poravna ponudnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, denar nakažemo na transakcijski račun kupca v 30 dneh od prejema vrnjenega blaga. Ob vračilu izdelkov se povrne kupnina izdelkov brez stroškov vračanja blaga ponudniku.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Kupec mora v 14 dneh po prejemu blaga na e-mail info@soraya.si sporočiti, da namerava blago vrniti, v nasprotnem primeru vračila ne bomo sprejeli in denarja ne moremo povrniti.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (ter pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte ali SMS sporočila, v kolikor uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, - pošiljatelj bo jasno razviden, - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, - jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, - željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

VZORČKI

V primeru, ko ponudnik (DISTRIBUTOR.SI) objavi ali oglašuje brezplačno podeljevanje vzorčkov, si pridržuje pravico na vsako gospodinjstvo (na en poštni naslov) poslati en set vzorčkov in ne na vsakega člana gospodinjstva posebej. Aktivnosti z vzorčki vedno veljajo le do trenutka, dokler ima ponudnik vzorčke na voljo in na zalogi. V primeru, da ponudnik ne uspe pravočasno ustaviti oglaševanja brezplačnih vzorčkov, le teh pa ni več na voljo, naročniku brezplačnih vzorčkov NE DOLGUJE ničesar, ne vzorčkov in ne česarkoli drugega. V primeru, da naročnik brezplačnih vzorčkov le teh ne prejme, mu ponudnik ravno tako ni dolžan ponovno pošiljati brezplačnih vzorčkov. 

Brezplačni vzorčki za ponudnika niso brezplačni, zato si pridržuje pravico z njimi ravnati po svoji vesti in volji in jih ni dolžan razpošiljati naokoli v neomejenih količinah. Ponudnik se bo vedno potrudil, da bodo naročniki brezplačne vzorčke prejeli, je pa to ponudnikova dobra volja in ne dolžnost. Vzorčkov izdelkov, ki jih nimamo ali ki ne obstajajo, ponudnik ne more zagotoviti.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletno mesto www.soraya.si in vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. V primeru reklamacij, pritožb ali opomb je kupec zavezan najprej svoje pritožbe pisno nasloviti na ponudnika preko elektronske pošte na naslov: info@soraya.si. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno. Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe, ter mu sporočil, kako dolgo bo trajal postopek reševanja. Ker so običajno spori pred sodnimi organi dražji od ekonomske vrednosti zahtevka, se kupec in ponudnik zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno.

 

Darila ob nakupu

V kolikor se kupec odloči za nakup in ob tem prejme darilo, nato pa se odloči kupljeno blago vrniti, je dolžan vrniti tudi darilo – tako blago kot darilo vrne v originalnem stanju. Kot darila se smatra vse, kar je (razen listin) priloženo nakupu (izdelki manjših količin, brezplačni izdelki ...). V kolikor kupec vrne blago, darila pa ne, se cena darila odšteje od vrednosti, ki jo ponudnik vrne kupcu. Daril, ki jih kupec dobi brezplačno, ne menjamo in ne vračamo njihove vrednosti (v primeru poškodovanosti, neprimernosti...).

 

OBVEŠČANJE IN E-OBVEŠČANJE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

IZDELKI - kakovost in odgovornost

Izdelki so proizvedeni v skladu z vsemi EU standardi in regulativami v Evropski uniji. Za težave z izdelki, napačno uporabo ali napačno izbiro izdelka odgovarja kupec sam. Prodajalec ne prevzema nobene pravne ali moralne odgovornosti, ki bi izhajala iz nepravilne, neprimerne ali nepredpisane uporabe izdelkov. Ob trenutku nakupa kupec prevzema vso odgovornost zase in za svojo kožo in vse, kar bi lahko bilo povezano z uporabo izdelka. Sestavine so raziskane in nenevarne, označene in uporabljene v skladu s pravili, regulativami in standardi Evropske unije, a kljub temu svetujemo, da vsak nov izdelek preverite tako, da ga najprej nanesete na manjši predel kože na notranji strani podlahti, da ne bi izzval alergične reakcije. 

BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969