Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Salicilna kiselina

Ne spreglejte: pri plačilu po predračunu, znaša poštnina le 2,50€, pri nakupu nad 40€ pa je brezplačna.

Salicilna kiselina

Salicilna kislina ali BHA je že dolgo znana kot odlična sestavina proti vnetjem in bakterijam, deluje kot rahel kemični piling, hkrati pa kožo pomirja in gladi.

Salicilna kislina je že dolgo nepogrešljiv del nege nečiste kože, saj z nežnim delovanjem kot kemični piling pomaga v boju proti nečistočam in nepravilnostim na obrazu, obožujejo pa jo predvsem tisti, ki imajo težave z mozolji in ogrci. 

Skrivnost salicilne kisline

Salicilna kislina za razliko od npr. glikolne kisline uspe prodreti skozi maščobe na koži (sebum), kar pomeni, da tudi znotraj por uničuje bakterije, ki so odgovorne za nečistoče in vnetja. Posledično je na koži manj mozoljev in ogrcev, manj nečistoč. Dermatologi že zadnjih nekaj let raziskujejo in ugotavljajo, da je salicilna kislina resnično nepogrešljiva sestavina izdelkov za nego problematične kože, vedno večkrat pa boste tudi v Sloveniji doživeli, da vam dermatolog pri težavah z aknami, mozolji in ogrci svetuje prav izdelke s salicilno kislino. 

Salicilna kislina deluje kot piling, povzroča, da se odmrle celice odlepijo s kože in jih tako lažje odstranimo, hkrati pa zaradi tega koža diha in veliko lažje ustvarja nove, zdrave kožne celice. S tem odkrivamo zdravo in sijočo polt, ker pa hkrati deluje tudi proti mozoljem, gre za čisto zmagovalno sestavino. Razlika med AHA in BHA kislinama je predvsem v tem, da je AHA topna v vodi, BHA pa v maščobah, prav zato se AHA (glikolna) kislina uporablja kot piling proti staranju, saj s površine kože odlično odstrani odmrle celice, za vnetja, mastno kožo in mozolje pa se uporablja BHA ali salicilna kislina.

Pore, ki so zamašene s sebumom in odmrlimi celicami, ustvarjajo idealne pogoje za preživetje in razmnoževanje bakterij, tako da se v njih kaj hitro naredijo vnetja, ki jih poznamo kot mozolje. Z redno uporabo izdelkov s salicilno kislino se tako borimo hkrati proti maščenju kože in proti mozoljem. Pri tem nikakor ne gre prezreti dejstva, da je čez dan po uporabi BHA ali salicilne kisline nujno uporabljati zaščitni faktor (tudi pozimi), saj je koža zaradi čistosti (pomanjkanja odmrlih celic) bolj izpostavljena sončnim žarkom. Za optimalno UV zaščito in prekrivanje si lahko omislite kar CC kremo

Salicilna kislina deluje najbolje v koncentraciji med 1 % in 2 %, pomembno je, da je pH faktor izdelka med 3 in 4. Močnejše koncentracije salicilne kisline torej niso potrebne in nimajo dodatnega učinka, prav tako ni potrebno izdelkov s salicilno kislino nanašati na kožo večkrat, kot je zapisano na samem izdelku - delovanje ne bo nič boljše. 

Nujno je vedeti

Ob uporabi salicilne kisline morate nujno vedeti, da je lahko v prvih nekaj dneh in tednih uporabe situacija na koži še slabša, saj se s salicilno kislino koža čisti - BHA ali salicilna kislina lahko le pospeši vnetja, ki bi tako ali tako nastala, zato naj vas ne bo strah zdravljenja in uporabe nadaljevati. Najhuje je, če vmes prekinete, saj boste obtičali z ogromnim številom vnetij, ki pa jih brez BHA ne boste mogli primerno pomiriti. Vnetja, ki se pokažejo, bi vseeno nastala, in ne gre kriviti izdelka ali salicilne kisline, saj se mora koža dejansko sčistiti do konca, preden se lahko ponovno z veseljem pogledate v ogledalo. 

Prav tako morate vedeti, da lahko ob prvih nekaj uporabah salicilna kislina malo ščemi po koži, česar pa se boste kmalu navadili in ni nič nenavadnega. Pri odstranjevanju odmrlih celic in bakterij namreč na koži pride do procesa, ki se mora speljati do konca. Če bi bilo draženje zares premočno in bi občutili premočno pekočo bolečino, z uporabo prenehajte, saj obstaja možnost, da imate blago ali močnejšo reakcijo na salicilno kislino oziroma ste alergični na aspirin, pa tega morda niti ne veste - preberite več spodaj. 

Opozorila

Salicilna kislina ali BHA kislina je narejena na podobni osnovi kot aspirin, zato ima odlično protivnetno in pomirjujoče delovanje, vendar morajo prav zaradi tega pri uporabi paziti tisti, ki so na aspirin alergični (ljudem z alergijami na aspirin uporabo izdelkov s salicilno kislino popolnoma odsvetujemo). Salicilna kislina se je znašla med sestavinami kozmetičnih izdelkov zato, ker pomirja vnetja, kar nečistoče pravzaprav tudi so. Vnetja na mladi koži se kažejo predvsem v obliki mozoljev in aken, pri čemer salicilna kislina enostavno dela čudeže!

Posebno opozorilo pri uporabi izdelkov s salicilno kislino: še 7 dni po zadnji uporabi izdelkov s salicilno kislino morate imeti podnevi VEDNO na tretiranem področju faktor vsaj 15, saj je zaradi delovanja salicilne kisline koža še bolj izpostavljena nevarnim sončnim žarkom. Salicilna kislina namreč odlično odstrani odmrle celice, zato ima koža manj zaščite kot običajno!Karina

ODLIČNA ZADEVA

Živjo, moram pohvalit vse tri zadeve! Zanimivo, ampak po pitju kave sem dobila, kar naenkrat grozne mozolje! Takoj sem vedla, da je za to kriva kava, kajti prej je nikoli nisem pila. Za pitje kave sem se odločila med izpitnim obdobjem in mozolji so bili grozni, veliki, skoraj en čez drugega. Nato sem zasledila tole zadevico, bila sem skeptična, ampak sem poskusila, samo da se znebim mozoljev. Že po ENEM tedu sem videla rezultate, mozolji so se začeli sušit in po 2 mesecih sem bila praktično "brez" mozolja! :) še zdaj jih uporabljam izdelke in jih bom uporabljala še veliko časa, namreč so odlični in jih priporočam prav sem!

 
 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969