Izberite jezik: Slovenščina Hrvatski

Soraya: inovativna kozmetika s pravo ceno za vsakogar!Naravna kozmetika

Ne spreglejte: naročila, oddana do 13h, odpošljemo še isti dan! Poštnina za naročila nad 70 € je brezplačna.

Naravna kozmetika

Naravna kozmetika ima svoje prednosti in slabosti, vsekakor pa je potrebno tudi naravno kozmetiko izbirati glede na tip in starost kože.

Naravna

Naravna kozmetika - resnice in miti

Trendi v kozmetični industriji se vedno bolj nagibajo k uporabi naravne kozmetike, zato se mnoga podjetja trudijo predstaviti tudi naravne linije - nekaterim to uspeva bolje, spet drugim slabše. Prva stvar, ki bi jo morali na glas ponavljati vsak dan predvsem tisti, ki "organsko" ne prenesejo tako imenovane umetne ali laboratorijske kozmetike: ni vse, kar je naravno, avtomatično dobro, in ni vse, kar je laboratorijsko, avtomatično slabo. Alkohol je 100 % naraven, organskega izvora, najdemo ga skorajda povsod v naravi, za kožo pa pomeni vse prej kot dobro. Koža je po uporabi izdelkov z višjo koncentracijo alkohola (česar niti z vonjem včasih ni zaznati) suha, dehidrirana, sivkasta in slabotna, alkohol z nje pobere prav vso naravno maščobno (lipidno) zaščito in ji na splošno precej škoduje. In alkohol je šele vrh ledene gore naravne kozmetike! Kje so šele izvlečki raznoraznih znanih dražilnih sestavin - ylang-ylanga, citrusov, poprove mete ... Obožujemo jih, ker tako lepo dišijo, a kožo po vseh znanih raziskavah pred dražijo kot ne. Želite še bolj "plastičen" primer? Naravne so tudi mušnice, pa jih ne jemo, ker vemo, da so strupene!

Naravna kozmetika mora vsebovati torej tiste snovi, za katere smo prepričani in so raziskave pokazale, da na kožo vplivajo pozitivno, da ji pomagajo pri obnovi, jo hranijo in vlažijo. Med odlične naravne sestavine lahko umestimo tudi raznolika olja - arganovo, oljčno, kokosovo - vendar tudi ta niso primerna za vsak tip kože. Če so nam olja pri srcu, lahko izberemo tudi izdelke, ki vsebujejo izvlečke olj, saj so v taki obliki običajno molekule manjše in lažje prodrejo v kožo - v samem olju so lahko prevelike in naredijo le mastno plast na koži.

Naši strokovnjaki priporočajo:

Naravna kozmetika in Soraya

Naravna kozmetika ima pri Sorayi prav poseben pomen, saj smo ustvarili čudovito linijo s fermetiranimi izvlečki črnega čaja, ki jih poznamo tudi kot kombucho. Dodali smo izvlečke ginsenga, izdelki pa ne vsebujejo izsušujočih alkoholov ali podobnih dražečih snovi. Z manjšimi embalažami in večjo količino kreme v njih smo poskrbeli tudi za svoje okolje.  

Naravna ali laboratorijska kozmetika?

Narava nam ponuja marsikaj, vendar pa kot je za naravo običajno, naravne sestavine po navadi niso prav dolgo obstojne. In tukaj se začne zgodba o laboratorijski kozmetiki. Torej, ni vse slabo, kar je umetnega ali pridelanega v laboratoriju. Medijska gonja se je proti različnim sestavinam začela že pred leti, predvsem so bili dolgo na udaru parabeni, silikoni in podobne snovi, ki pa si tovrstne gonje nikakor niso zaslužili. Po desetletjih empiričnih, teoretičnih in raziskav na posameznikih in prostovoljnih skupinah strokovnjaki niso našli nobenih dokazov, ki bi potrjevali, da so v kozmetiki uporabljane količine (koncentracije) in oblike teh snovi povzročale težave, karcinome, draženje in podobno. Lahko smo jim le hvaležni, saj skrbijo za to, da so naše kreme dlje obstojne, da se lepše mažejo, ter da lahko naravne snovi opravijo svoje naloge na koži, saj marsikatero laboratorijsko snov krema "uporabi" za to, da druge sestavine lažje prodrejo v globlje plasti kože. 

Evropska direktiva pravi, da mora imeti naravna kozmetika določen odstotek naravnih snovi v sebi zato, da jo lahko imenujemo naravna kozmetika. Pri Sorayi smo se potrudili do te mere, da naši izdelki vsebujejo toliko naravnih sestavin, da krema še ohranja teksturo, delovanje in seveda obstojnost. Delež naravnih sestavin v naših izdelkih se giblje med 84 % in 94 %, seveda pa je odvisno od posameznih izvlečkov in sestav izdelkov. Ostale snovi so pridelane v nadzorovanem okolju laboratorija, večina pa jih je namenjenih obstojnosti in delovanju. 

  

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek


Vpišite mnenje ali komentar

Ne spreglejte

Naši izdelki niso testirani na živalih.
Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna.
Nakup brez tveganja!. Kupljeno blago lahko v 14 dneh vrnete.
Naročite se na brezplačne e-novice in deležni boste številnih ugodnosti.
BREZPLAČNA POŠTNINA
ZA NAROČILA NAD 70 €!
14 dnevna garancija
Možnost vračila izdelka
Pokličite nas
064/185-969